preloader
icon
Този сайт използва бисквитки, за да подобри сърфирането ти. Научи повече

Menada winery

background

проверка на възраст

Имате ли навършени 18 години? Съжаляваме, за да разгледате страницата, трябва да имате навършени 18 години.
Entering the site you agree with our terms and conditions and cookie policy
label
label
logo
Est.1901.
En
Меню
leaf

Menada winery

Домейн Менада е една от най-старите винарски изби. Създадена е през 1901 г. като кoоператив Лоза, а през 2002 г. става част от френския холдинг Белведере, който през 2015 г. се преименува на Marie Brizard Wine and Spirits.

Лозовите масиви, които се намират в подножието на Средна гора, в землищата на селата Елхово, Горно Ботево и Могилово, възлизат на 375 ха. Отглеждат се и се работи както с традиционни и познати сортове като рубин, мавруд и т.н., така и с интересните и популярни чужди сортове като пино ноар, каберне фран, мерло, шардоне, регент, вионие и др.

Мощностите за преработка на избата са над 8000 тона бяло и червено грозде, а капацитетът за производство е 20 млн. бутилки годишно.

Избата обръща особено внимание и грижа за лозята, оборудвана е с всичко необходимо за производство на качествени вина, част от които отлежават в нови френски дъбови бъчви най-висок клас.

Едни от най-разпознаваемите брандове на винарната са Tcherga, Tcherga 10 и Menada. През 2017 г. избата пусна на пазара лимитирана серия Barrique Point, обновена дизайнерска линия вина Artistique и специално създадена серия от потребители за потребители – вина InoVino.

Във високоалкохолните напитки избата произвежда познатата от миналото мастика и ликьор мента Заарска, като наскоро възобнови производството на гроздова ракия Дядова усуканица.

„Менада“ – един от най-големите винопроизводители в България

„Домейн Менада“ е един от най-големите винопроизводители в България и продължава да расте. Компанията разполага с повече от 426 хектара собствени лозя.

През 2004 г. винарната е модернизирана изцяло и днес тя включва изба за първично винопроизводство, цехове за стабилизиране, бутилиране и пакетиране на вино. Има и съвременна химическа лаборатория за анализ на произведените вина. Капацитетът на „Домейн Менада“ е 20 милиона бутилки годишно.

Създатели на Tcherga и Menada – две емблематични марки вино

Виното „Менада“ e синоним на стабилност и наследство. Олицетворява ценностите и традициите на компанията и заслужава доверието на клиентите.

От 2004 г. досега с отличното си качество и оригинален дизайн Tcherga променя възприятията за българско вино. Потребителите му са хора, които уважават традицията, но вярват в промяната, успешни са в динамичната реалност, в която живеем. Therga е истинската емблема на съвременна България.

bottles
background

Най-бързо разрастващата се компания на българския винен пазар

През последните години „Домейн Менада“ обновява досегашните си серии, залага на по-тясно сегментиране (дамски серии вина, серии за по-млади потребители и др.) и навлиза във високия сегмент с премиум вина.

През 2017 г. за първи път представя абсолютно нов бранд – Barrique Point.

„Домейн Менада“ участва в редица международни конкурси и печели много награди и признания за качеството на виното, което предлага.

Винарна с над 100-годишна история

Винарната е основана през 1901 г. като кооператив „Лоза“.

През 1947 г. двете големи кооперации „Лоза“ и „Сила“ се обединяват и се създава винопроизводителното предприятие в Стара Загора.

През 1994 г. избата е приватизирана – това е първото приватизирано предприятие във винарския бранш в България.

През 2002 г. става част от френския холдинг „Белведере“, който през 2015 г. е преименуван на Marie Brizard Wine and Spirits Bulgaria.

background

We operate in 20+ export markets

През последните години продуктите на „Менада“ достигат до клиенти във Великобритания, Германия, Франция, Испания, Холандия, Швеция, Канада, САЩ и др.

Повишава се потенциалът на пазара в Азия; компанията вече работи с Китай, Русия, Индия и Турция. Високото качество на виното и обновената визия на „Домейн Менада“ водят до развитие на експортните пазари и до популяризиране на българското вино в Европа и по света.